seo text za google

Как със SEO текст да класирате сайта си на първа страница в Google през 2017?

Как работи Google и актуален ли е днес SEO текстът?

За да „разбере” правилно съдържанието на една уеб страница, най-умната машина търси думи. Чрез тях тя класифицира съдържанието ни в една или друга категория. Да, Google има нужда от SEO текст! Колкото по-прецизно вплитаме ключовите думи в релевантен контекст на най-видимите части от страницата, толкова по-разбираемо става съдържанието ни за търсачката.

 Докато в близкото минало беше достатъчно да се осигури куп ключови думи, хвърлени в тялото на какъв да е текст, то днес нещата от гледна точка на SEO изглеждат доста по-подредени и сложни. Защото търсещата машина вече е почти социално същество, което не можете да излъжете. Ако ключовите думи и фрази не кореспондират със заобикалящия ги контекст, ще бъдете наказани с отпадане от първите страници.

Google вече лесно отчита качественото от лошото съдържание и по второстепенни сигнали – като социалните споделяния например. Изводът е ясен – не можете да бъдете лекомислени с която и да е SEO техника в статиите си. Защото:

Текстовото съдържание на сайта е главен SEO елемент

 Сам по себе си текстът на която и да е SEO статия трябва да изхожда от Вашата цел – да позиционирате нова идея, продукт или услуга по начин, който да Ви доведе поддръжници, съмишленици, клиенти. По възможно най-запомнящ се и интересен начин! Тук трябва да заложите на топ копирайтинг стратегия, към която да се придържате при писането на своите статии. И тъй като искате те да бъдат четени от хиляди хора, идва въпросът за оптимизацията по ключови думи.

Кои са Вашите ключови думи?

SEO текст - ключови думи и фрази

Кои са ключовите думи за SEO текстовете на Вашия сайт?

Време е да превърнете добрата статия в SEO текст. Най-трудно и с най-голяма значимост е да изберете точните ключови думи, около които ще градите онлайн присъствието си в резултатите на Google. Ако тук допуснете грешка и не проучите достатъчно какво и с какви думи търсят хората от различни устройства (различно е търсенето по думи и фрази от настолни компютри и мобилни телефони), както и с какви думи и словосъчетания се класират конкурентите Ви, напразни ще бъдат усилията Ви за авторитетно онлайн присъствие.

Просто защото няма да бъдете откриваеми на първа страница. Където са конкурентите Ви! Тествайте различни видове софтуер и онлайн инструменти за проучване на ключовите Ви думи – като този на Google например. Също можете да експериментирате с определени думи в нишата Ви и да наблюдавате резултатите – трафик, споделяния или друг вид реализации.

Крайната задача е да откриете онези лексеми и фрази, които – използвани в перфектно написан контекст – ще убедят Google да Ви изкачва нагоре в стълбицата си след публикуването на всеки следващ SEO текст по тематиката в сферата Ви.

Как мислите, дали е удачно да оптимизирате съдържанието на страница за детско спално бельо с думите „приказни Дисни сънища”, „романтични принцеси”, или „чаршафи с герои на Дисни”, „чаршафи с принцеса Елза”, „чаршафи с герои от „Замръзналото кралство”?

Уверете се, че ключовите думи във всяка статия отговарят тясно на конкретни търсения на потребителите. Така ще получите прецизно таргетиран трафик на хора, които търсят и са готови да купят конкретен продукт – артикул с определени характеристики.

Многокомпонентност на SEO съдържанието

За да дадете живот на ключовите си думи и да изпълните условията за добра оптимизация на всеки текст, не бива да подценявате и значимостта на SEO фактори като поставяне на точните заглавия и описания на снимковия материал, уникалност на съдържанието, потребителско изживяване, локално SEO и други важни елементи, за които можете да прочетете тук.

Изкачването и класирането на първа страница в Google е по-бавен и труден процес, но е сигурен път към повече трафик, авторитет на компанията Ви и добри продажби. Както става ясно, то е силно конкурентно и представлява сложна съвкупност от добре изпълнени стратегии – не само добри разработчици и дизайнерски решения, но и редица актуални маркетинг практики, прецизно проучване на ключови думи, както и копирайтинг на високо ниво за всеки SEO текст.

Коментирайте

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top