Одит и преработка на съдържание

Какво представлява одит на съдържание?

Процесът на одит е насочен специално към функционалността на Вашето уеб съдържание. Той трябва да отговори на няколко основни въпроса:

 1. Статиите отговарят ли на изискването за полезност и релевантност? Иначе казано – дали текстът Ви е вълнуващ за аудиторията на нишата, в която развивате дигиталната си стратегия.
 2. Какъв е изказът Ви? Кое надделява в смисъла на текстовото съдържание? Дали акцентирате на своебразен разказ за фирмата си, или излагате на преден план предложенията си? Всъщност вторият вариант е за предпочитане, защото в центъра трябва да бъдат ползите за потребителя. А тук идва и следващият въпрос:
 3. Отговаряте ли на потенциалните въпроси на посетителите Ви? Говорим за предугаждане на потребителските въпроси по време на целия цикъл на престой в сайта Ви. Имате ли съдържание, което да води хората през всеки етап от откриването на сайта Ви, през страхотните Ви оферти за продукти и услуги, та чак до покупката? Приканвате ли ги да се запишат за Вашия бюлетин, за да следят горещите Ви предложения по имейл?
 4. Кои части от текста трябва да бъдат преработени и подобрени, за да се постигне едновременно както оптимално насищане с подходящите ключови думи, така и интерес, ангажираност и нетърпение за още информация?
 5. Използвани ли са достатъчно ясни призиви за действие, Call-to-action техники?
 6. Наблюдавате ли как взаимодействат със сайта Ви потребителите? Ако съдържанието Ви не предизвиква дискусии или споделяне в социални мрежи… Ако хората не се връщат на сайта Ви, не правят покупки или поръчки… Имате проблем. Нямате отчетлив напредък в отношенията си с онлайн аудиторията. Текстът има нужда от подобрение.
 7. Конкурентите Ви как се справят с тези точки? С какво можете да ги надскочите?
 8. Грамотно ли е написана всяка отделна дума и мисъл в сайта?

Съставете списък на:

 1. Всички предимства да Ви открият онлайн.
 2. Таргет аудиторията Ви.
 3. Всички ключови думи, с които хората описват продукта или услугата Ви.
 4. Нужните подобрения на текста точка по точка.
 5. Напишете уникално, оптимизирано и релевантно съдържание за всяка страница на сайта си.
 6. Напишете го без правописни и граматични грешки. Задължитено!

Нямате време? Нямате идея как да го направите? Писането не Ви се отдава?

Ние знаем, че Вие сте човекът, който най-добре разбира бизнеса си. Дайте ни подробности, за да направим съдържанието Ви откриваемо и работещо. Нека бъде интересно, за да ангажирате потребителите и да ги превърнете във Ваши клиенти.

Свържете се с нас за одит и преработка на съдържанието Ви.

Или…
obadete-ni-se-copywriting-serviceОбадете ни се!

Scroll to Top