6 top kopiraiting trika

Копирайтинг стратегия в 6 трика, които да реализирате още сега

Как да пишете така, че блог статиите и маркетинг съдържанието Ви да привлекат мигновен интерес?

Статия за професионалния ми блог, пост във Facebook… И днес трябва да изненадам читателите си. Тази сутрин мислите Ви обикалят неопределени хоризонти. Със сигурност Ви се е случвало в определени моменти да седите обезсърчени пред клавиатурата или пред белия лист с… липсващо вдъхновение.

Какво да напиша днес?

Отговорът трябва да е пред очите Ви във всеки миг и той е свързан с целта на Вашия проект и необходимостта от доволни посетители, потребители и клиенти. Просто извикайте в главата си тема за аудиторията си, а аз ще споделя с Вас някои чисто технически и работещи трикове, които няма как да Ви отклонят от главната цел.

Как писането да става все по-лесно и по-успешно?

Нека Ви разкрия 6 важни стъпки, които – следвани като система – стават основа за професионалната дисциплина на най-добрите копирайтъри и извеждат съдържанието им на по-високо ниво. Идеята е наистина да бъде тренирано и постигано ежедневно съвършенство. Защото е факт, че

Честото добавяне на качествени статии в сайта Ви е най-ефективното оръжие в полза на онлайн маркетинг стратегията и срещу конкуренцията.

Искате ли да достигнете нивото на професионалист по писане на собствените си задълбочени и оптимизирани статии и рекламни материали? Разберете как със следните копирайтинг тактически правила:

  1. Отделете време за точното и незабравимо заглавие.

Копирайтъри, SEO гурута и маркетинг експерти считат, че то наистина е най-важният елемент. Повярвайте ми, 8 от 10 души ще прочетат заглавието на страницата и статията и само двама от 10 биха прочели цялата статия.

Как да измислите заглавие, което да е добро и да накара посетителите да прочетат супер полезния Ви текст? Ето някои елементи в заглавията, които биха допринесли за невероятен ефект:

  • Предизвикайте и задръжте любопитството, като насочите към зашеметяваща практическа тайна: „10 съвета за почистване на риба в домашни условия. № 4 и № 9 са изумителни!”
  • Провокирайте читателя с въпрос. Добрите копирайтъри често грабват вниманието със заглавия като „Наистина ли разбирате от SEO?”, „Знаете ли как руснаците палят двигателите си на -40 °С?”, „Използвате ли правилно пералнята?”.
  • Дайте отговори на въпроса „Как да…”. Тези думи работят безотказно както при търсене в резултатите на Google, така и при социални и блог постове.
  • Сигнализирайте за опасност. Колкото и тъжно да звучи, хората се чувстват все по-застрашени. Заглавия от типа „Пазете се от финансови грешки, като изучите петте закона на парите” въздействат на доста дълбоко ниво. Визуализирате ли онези реклами, които предупреждават за паразитите в човешкото тяло и други здравословни неприятности? Злоупотребата обаче със здравословните страхове на хората си е истинско престъпление и подобни крайности са недопустими. Нека бизнесът и маркетингът да имат все пак морални спирачки!
  1. Олекотете четенето посредством подзаглавия.

Тази копирайтинг техника ще улесни максимално читателя, тъй като той ще успее за кратко време да „сканира” и прецени стойността на предложената статия, без да му се налага да чете всяка една дума в текста. Съчетавайки този подход с подходящ шрифт, който да ги отличи, Вие ще допринесете за доброто потребителско изживяване.

  1. Каква е оптималната дължина на добрата статия?

Тук експертите са разделени в изводите си и това е напълно естествено. Една страница от 300 думи понякога може да Ви каже много повече от статия с 1000 думи. И колкото повече добавена стойност има в материала, толкова по-малко е чувството за изгубено време у читателите.  Все пак се опитайте да пишете ясно, стегнато и занимателно в по-кратки изречения. По-лесно е за възприемане и създава усещане за краткост като цяло.

Ако нямате какво да кажете, не публикувайте постен текст от 300 думи. Така ще подразните и отблъснете посетителите си. Ако обаче имате гениална идея, споделете я под формата на качествена статия с читателите си. Напишете я по шестте прости правила, описани тук, и не бройте думите. Високата стойност за потребителите е повече от всичко, а вече – и според Google. Задължително тренирайте копирайтинг стратегията за дължина на текста със следващия съвет (№4) и скоро ще сте ненадминати в създаването на добро потребителско съдържание.

  1. Направете добро визуално представяне

Невероятната Ви блог статия може да събере двойно повече точки благодарение на добрия дизайн на страницата, релевантни снимки и видео инструкции, както и инфографики, таблици и пр. допълнителни елементи. Хората възприемат над 80 % от поднесената им информация визуално, и то много бързо. Ето защо ще са доволни да отделят по-малко време, а да научат нещо повече от практично. От Вашия блог или социална страница! Това е незаменим трик в полза на потребителското изживяване, който гарантира повече положителни социални сигнали (лайкове, споделяне, коментари).

  1. В името на добрата оптимизация бъдете любопитни, проучвайте и изследвайте тенденците в нишата си.

Отделете време, за да разучите съдържанието на конкурентите си, както и да анализирате какво търси целевата аудитория и какво споделя в социалните мрежи. Влезте в популярните форуми и отбележете с какви думи питат и търсят потребителите, вижте какви нужди имат хората, къде търсят решения на проблемите си. Помислете как бихте могли да реагирате със своя опит и направете план на ангажираща статия по проблемните въпроси с ключовите думи, които сте набелязали. Крайната цел на текста ви е да предложи решение, затова изпълнете статията или блог поста си с ангажираща и точна информация.

Разберете как да обхванете и „онази” част от пазарната ниша, която още не е покрита от конкуренцията. Така,  чрез точен анализ и идентифициране имате възможност да формирате собствената си бизнес идентичност и  стил.

И тъй като говорим за идентичност, за създаване на име и стил, немислимо е постигането им без следващото правило:

  1. Пишете грамотно до перфекционизъм! Пишете регулярно!

Може би тепърва градите своя бранд. Искате да заблестите със своя професионализъм и да засенчите конкуренцията. Правите проучвания на аудиторията, таргетирате бъдещите си читатели, последователи, клиенти. Възлагате на фирма за уеб дизайн да сътвори ултрамодерен уебсайт за представяне на марката и дейността на компанията. Когато дойде ред на текстовото съдържание, много често се случва едно повърхностно запълване на страниците с „някакви 5-6 статийки”. Това е резултат на компромис от страна на собственика на проекта, който бива убеждаван, че текстът е „лек пълнеж”и е най-лесното. Е, това вече е старомодно! Никой интелигентен човек няма да бъде вдъхновен от Вас и офертите Ви, ако по страниците на сайта Ви витаят думи или цели пасажи, написани по най-странните правила на последния антиправописен речник. Може би ще се изненадате, но и най-интелигентната машина – Google – вече би отсвирила неграмотно написано съдържание на n- та далечна страница.

А Вие със сигурност държите да сте поне на първа страница в резултатите на търсачката. За добра оптимизация на сайта имате нужда не само от професионализъм, добър продукт и лек код на страниците.  Включете и най-важното – съдържанието! Написано грамотно и добавяно често (ежедневно или веднъж-два пъти седмично), то ще Ви изстреля и утвърди като име, на което може да се доверим.

Ако не можете да си го напишете сами, univirgo.com е създаден именно във Ваша услуга.

копирайтинг трикове
Копирайтинг стратегия накратко

1 коментар за “Копирайтинг стратегия в 6 трика, които да реализирате още сега”

Коментирайте

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top